Kürtaj Sonrası Kısırlık
Kürtaj sonrası kısırlık, nadiren meydana gelen bir komplikasyondur. Kürtaj uygulaması sırasında yapılan işlemler, doğurganlık açısından son derece önemli olan dokular ve organlar üzerinde gerçekleşir. Eğer bu işlemler, alanında uzman bir kadın doğum doktoru tarafından yapılmazsa rahim duvarı ve fallop tüpleri gibi önemli dokularda hasar meydana gelebilir. Bu da gebe kalmanın zorlaşmasına ve dolayısıyla da kısırlığa yol açabilir. Bahsi geçen risk her ne kadar düşük de olsa hastaların bu riski göz ardı etmemeleri önerilir. Bu yüzden kürtaj yaptırmayı planlayan bireylere, doktor seçimlerini özenle gerçekleştirmeleri tavsiye edilir. Uzman bir doktor tarafından, ideal koşullar altında gerçekleşen kürtaj uygulaması son derece güvenlidir.
Kürtaj Sonrası Kısırlık Olur Mu?
Kürtaj sırasında veya kürtaj sonrasında yaşanan olumsuz durumlar sonucunda kısırlık meydana gelmesi mümkündür. Kürtajın komplikasyonları (yan etkileri) arasında tüp girişlerinde yapışıklık gibi sorunlar yer almaktadır. Bu gibi sorunlar kısırlıkla sonuçlanabilir. Aynı şekilde kürtaj sonrasında meydana gelen kanamalar sonucunda da fallop tüplerinde tıkanma meydana gelebilir ve yeniden gebe kalmak önemli ölçüde zorlaşabilir.
Kürtaj Kısırlık Yapar Mı?
Her ne kadar düşük bir ihtimal de olsa ideal bir şekilde gerçekleştirilmeyen kürtajın kısırlıkla sonuçlanması mümkündür. Bu yüzden hastalara, kürtaj yaptıracakları sağlık merkezini seçerken özenli davranmaları tavsiye edilir.
Kürtaj Sonrası Yeniden Gebe Kalınabilir Mi?
Kürtaj sonrasında yeniden gebe kalınabilir. Uzman bir kadın doğum doktoru tarafından gerçekleştirilen kürtaj uygulaması sırasında doğurganlık için önemli olan dokulara ve organlara zarar verilmez. Bu da bireyin, iyileşme sürecinin ardından yeniden hamile kalabileceği anlamına gelir.